FORSTANDER PÅ VIBORG IDRÆTSHØJSKOLE

Viborg Idrætshøjskole søger en forstander, som har lyst og evne til at drive en levende idrætshøjskole. Vi søger en forstander, der kan motivere og inspirere skolens elever samt en alsidig og passioneret medarbejdergruppe. En forstander med passion for højskole og et udviklende forretningsfokus.

DET VI KIGGER EFTER:
Vi vil have en leder, der både kan være visionær og i samme åndedrag have forståelse for effektiv drift. Det skal være én, der sætter retning og sætter spor og som sætter pris på involvering gennem dialog.
Vi er på udkig efter et menneske, der både kan tænde en gnist og andre gange slukke en ildebrand. En der kan kommunikere til og med mennesker både på højskolen og i det omgivende samfund, og som har den menneskelige forståelse og politiske tæft, der er brug for, for at skabe gode dialoger.
Vi vil finde én, der kan gå foran, én der kan bakke op og på den måde både være en ledestjerne og en, der leder efter stjerner. Engageret og engagerende.

Derfor skal du som person være:

  • nysgerrig på og interesseret i både elever og ansatte
  • engageret og interesseret i politik og samfund
  • empatisk, lyttende og rummelig
  • tydelig og rammesættende
  • en inspirator for elever og alle medarbejdere i alle faggrupper
  • ambitiøs, visionær og klar til at gå forrest i en kontinuerlig forandringsproces
  • opmærksom på skolens DNA og villig til, både at videreføre og videreudvikle den
  • tillidsvækkende og tillidsfuld

DET DU VIL FÅ AT SE:
Viborg Idrætshøjskole udvikler og forandrer sig med tiden, men vores DNA er den samme.
Vi er både interesseret i mennesket og i mennesker. Vi dyrker alle aspekter af idrætten, vi elsker at bevæge os – både fysisk og åndeligt – og vi sætter fællesskabet højere end noget andet.

”Vores vision er at være Danmarks førende udviklingscenter
for idræt, kultur og bevægelse med fokus på det hele menneske”

Højskolens 74-årige historie er båret af visionen og drømme og i særdeleshed af modet og viljen til at gå efter disse. Denne historie ønsker vi, at den kommende forstander og leder viderefører.
Du bliver leder for skolens 45 medarbejdere og kommer til at stå i spidsen for en kompleks og spændende organisation med undervisere, pedeller, køkkenmedarbejdere, rengøringspersonale, ledelse og administrativt personale. Skolen har – ud over højskolevirksomheden – en betydelig udlejnings- og kursusvirksomhed, der bidrager til mangfoldighed og fordrer fleksibilitet.

Viborg Idrætshøjskoles pædagogiske grundpiller er den samfundsmæssige oplysning og den bredtfavnende idræt – herunder lederuddannelser og iværksætteri. Vi arbejder med indsigt og udsyn og med udgangspunkt i skolens slogan, Vi kan, Vi vil, Vi gør.

Vi vægter samskabelse og nærvær, de hjemlige rammer og det mangfoldige liv på højskolen. Her er plads til både latter og fordybende snakke, ene-tid og samvær, kamp og leg, almindelighed og forskellighed.
Vi bliver motiveret af tværfagligt samarbejde og tydelig ledelse, der kan begejstre, sikre ejerskab og skabe arbejdsglæde. Du vil opleve, at vi er engagerede og passionerede, og at vi udviser selvstændighed og initiativ.

DET DU SKAL KUNNE VISE OS:
Vi har brug for en leder, der har erfaring med at motivere og inspirere, og som kan fastholde en god udvikling – også i en tid med små ungdomsårgange.
Derfor skal du have noget erfaring at trække på, en faglighed at sætte i spil og kunne anskueliggøre, at du:

  • har pædagogisk indsigt og visioner
  • kan navigere i medarbejdernes forskellighed
  • tidligere har understøttet og videreudviklet dine medarbejdere
  • som leder har erfaring med at sætte rammer, være inspirerende og vejledende heri
  • har erfaring med udvikling af drift og økonomi gennem strategisk ledelse
  • har en bred idrætslig interesse og forståelse
  • brænder for din undervisning af eleverne, dine foredrag og dine morgensamlinger
  • har kendskab til og interesse for højskolen – både vores og bevægelsen

Ledelsen på Viborg Idrætshøjskole ser ind i et generationsskifte, og du vil derfor hen over en årrække være med til at sætte den nye ledelse og fastlægge arbejdsfordelingen mellem jer.

DET DER KOMMER TIL AT SKE:
Viborg Idrætshøjskole stiller en attraktiv forstanderbolig til rådighed på skolens naturskønne område og tilbyder et yderst meningsfuldt job.

Der er ansøgningsfrist d. 25/10, den første af to samtalerunder d. 4/11, og anden runde er d. 8/11. Stillingen besættes pr. 1/1 2025.

For yderligere information om højskolen se, www.viborgih.dk eller kontakt bestyrelsesformand Søren Kristensen. 
Det er også Søren, du kontakter, hvis du har yderligere spørgsmål til stillingen.

Vi er vant til at vise potentielle elever rundt og vil også meget gerne vise dig rundt, hvis du er interesseret.

Hvis du kan se dig selv som forstander på Viborg Idrætshøjskole, så upload din fortrolige ansøgning, inklusive CV og en beskrivelse af dig selv her.

Ansøgningen vil blive læst af ansættelsesudvalget og bestyrelsen, og der vil blive indhentet referencer efter aftale, hvis du kommer med i samtalerunde 2. Mellem samtalerne udfylder du en Extended DISC personanalyse, som du vil få en tilbagemelding på, og som vil indgå i den efterfølgende samtale.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Arbejdssted

Vinkelvej 32, 8800 Viborg

Stillingstype

Forstander

Ansøgningsfrist

25.10.2024

Startdato

01.01.2025

Dato for samtaler

04.11.2024

Oprettet

11.09.2024

Ansøg

Vil du holdes opdateret med nye ledige stillinger? Med en jobagent får du automatisk tilsendt relevante jobannoncer.

Opret Jobagent

Kontaktperson

Søren Møller Kristensen

Bestyrelsesformand, Viborg IH

Telefon 21 44 20 21 / smkristensen@gmail.com

Virksomhedsbeskrivelse

Siden højskolen i oktober 1951 blev indviet som ”Gymnastikhøjskolen ved Viborg”, har de essentielle ord ‘lederuddannelse’ og ‘demokrati’ dannet rygraden i skolens vision. Højskolen fik fra begyndelsen status som hele Jyllands gymnastikhøjskole og få dage efter indvielsen tog vi imod de første 79 unge mænd, eller karle, som de blev kaldt dengang. Indtil 1960 var elevholdene opdelt efter køn. Drengene gik på højskole om vinteren, hvor der alligevel ikke var så meget arbejde at gøre i landbruget, og pigerne fyldte skolen om sommeren.

I dag hedder højskolen Viborg Idrætshøjskole, da man udover gymnastik, kan vælge mange forskellige former for idræt. Højskolen er vokset siden begyndelsen og har nu plads til 160 elever.